Personal Development

For a sustainable, happy life.

In het leven leren we over onszelf door de diverse ervaringen die wij mee maken. In de dagelijkse omgang met familie, vrienden en op ons werk groeien we als een bepaald persoon. De basis, een goede balans tussen lichaam en geest is van belang om succesvol te kunnen groeien. Alleen dan is er sprake van daadwerkelijk duurzaam succes en vooral geluk.
Groeien is een dynamisch spel. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan. Dat is niet niets en om deze balans weer te hervinden is Rebalancing een middel. Ik gebruik deze lichaamsgerichte therapie om ervoor te zorgen wanneer de balans even zoek is deze weer terug te brengen en te zorgen voor een krachtig, betekenisvol leven.

“I have come to believe that taking care for myself is not self indulgent.
Caring for myself is an act of survival.”
Audre Lorde

Wanneer ben ik uit balans?

Wanneer lichaam en/of geest uit balans is geeft het verschillende signalen af, zoals:

 • Chronische moeheid, zoals bijvoorbeeld moeite hebben om uit bed te komen. Nergens zin in. Gevoel van futloosheid.
 • Een zeurende spanning in je schouders, nek of onderrug.
 • Een gevoel van stress. Moeite met ademen, kortademigheid tijdens werkzaamheden door een voortdurende gespannen houding.
 • Besluiteloosheid. Verlies van overzicht bij het maken van beslissingen.
 • Onvrede en teleurgesteld zijn in jezelf omdat je taken blijft uitstellen vanuit onzekerheid. Dit vergroot vervolgens weer de faalangst.

Vaak is er de neiging om deze onprettige gevoelens te negeren d.m.v.:

 • Externe afleiding (altijd maar mensen om je heen willen hebben, uitgaan, niet alleen kunnen zijn)
 • TE veel eten, drinken, alcohol, drugs, shoppen, sex om het gevoel te doven.
 • Overmatig werken.
 • Afleiding zoeken door voortdurend maar bezig te zijn met internet en social media.

Echter, blijf je deze signalen negeren dan zullen de signalen op een gegeven moment dusdanig sterk worden dat je wel moet luisteren. En dan is er sprake van burn-out, overspannenheid, angst, fysieke pijn, paniek, depressiviteit. Om dit voor te zijn of juist te verhelpen is Rebalancing een middel.

Hoe werkt een sessie?

Je lichaam is je beste raadgever en stress vertaald zich in spanning in het lichaam. Maar om dit te herkennen is het wel van belang dat je weet hoe je naar je lichaam moet luisteren. Vaak weten we niet hoe dit moet, puur omdat we niet de tijd nemen om hierbij stil te staan.

De Rebalancing sessies nemen hier wel de tijd voor. In deze sessies kun je de buitenwereld even laten voor wat het is en de ratio op pauze zetten. Met als doel erachter te komen wat er nodig is en wat zijn de verlangens en doelen als het gaat om meer balans en rust tussen lichaam en geest. En uiteindelijk het leven.

Nieuwsgierig? Neem contact op.

Aanbod

Elke sessie is volledig op maat gemaakt en aangepast aan wat nodig is op dat moment. Door middel van lichaamsgerichte therapie en zelfonderzoek gaan we aan het werk. Focus ligt op het aangaan van uitdagingen met betrekking tot zelfzorg, het onderzoeken van weerstand en strategieën ontwikkelen om de doelen te bereiken voor een krachtig, betekenisvol leven. Je zult de sessie verlaten met meer rust en tips/oefeningen die je kunt integreren in het dagelijkse leven.

Deze sessies bevorderen:

 • Meer ontspanning en rust.
 • Positief zelfbeeld.
 • Beter begrip van jezelf en daardoor de relaties met anderen.
 • Meer bewustwording als het gaat over wat je echt wilt, je verlangens en wat je nodig hebt om dat te bereiken.
 • Beter contact met je lichaam, meer verbondenheid zodat je ook echt kunt voelen wat je hoofd allemaal bedenkt.
 • Meer inspiratie.
 • Stabiliteit in jouw dagelijkse ritme.
 • Loslaten van spanning en stress in je lichaam

“It takes discipline to be a free spirit”.

 

Gedragsverandering is noodzakelijk op het moment dat je voortdurend geconfronteerd wordt met strijd, conflicten en negatieve situaties En wanneer je merkt dat dit te maken heeft met je eigen houding en gedrag. Je hebt er last van, je bent ontevreden en voelt dat het anders kan.

Gedragsverandering neemt gemiddeld twee maanden in beslag. 66 dagen om precies te zijn. Dit is gemiddeld, maar altijd met een minimale periode van 18 dagen en maximale periode van 254 dagen. De lengte van de verandering is afhankelijk van de persoon, het type verandering en de omstandigheden. Dit toont aan dat als er behoefte is aan ECHTE verandering, dit tijd, geduld, liefde, rust en ruimte kost. Met het 21days reset programma kan er een goede begin worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de gewenste verandering ook daadwerkelijk beklijft.

Wanneer je de tijd neemt om goed voor jezelf te zorgen heeft dit een positief effect op het lichaam, slaap, relaties, carrière en bovenal kun je een gevoel van vreugde ervaren.
Aan de andere kant, is er weinig bewuste aandacht en laat je je leiden door externe factoren dan blijf je een speelbal en mis je een krachtige basis van waaruit je kunnen groeien. Dit heeft directe invloed op de gezondheid en resulteert vaak in stress, oververmoeidheid, besluiteloosheid, over grenzen heen gaan en uiteindelijk ziekte.

Of je nu op zoek bent naar meer richting in je leven, balans, tevredenheid of geluk dit programma is toegewijd om je te helpen om beter voor je ZELF te zorgen en het leven te leiden waar je trots op bent. Om je te gedragen naar waar je blij van wordt! Samen reorganiseren we jou. We kijken samen naar je dromen, zelfzorg, je verlangens en voegen nieuwe vaardigheden en routines toe om deze te kunnen integreren in je dagelijkse schema zodat je leeft vanuit je authentieke kracht. Je gaat een verbintenis aan met jezelf. Een op maat gemaakt programma ontwikkeld voor de ambitieuze alleskunner die stiekem eigenlijk geen “tijd” heeft, maar toch wel hulp nodig heeft bij het ontwikkelen van een gedegen routine van goede voeding, ontspanning, inspanning en plezier!

Het aanbod bestaat uit stress verminderende technieken, lichaamsgerichte therapie, zelfreflectie/ analyse, naar behoefte yin yoga en voedingsadviezen. We stellen uiteindelijk samen een plan van aanpak op.

Omdat het leven drukker is dan ooit is het soms moeilijk om je ook echt te verbinden en het plan vol te houden. Door dit programma en mijn steun als je partner, consultant, help ik je daarmee.

Wat kun je verwachten:

 • 3 privé sessies
 • 3 telefonische sessies
 • Thuis oefeningen en praktische voedingsadviezen.
 • Plan van aanpak
 • Een betrouwbare, partner die je steunt om je doelen te behalen
 • En dit alles in 21 dagen.

Stap uit de hectiek van alledag.

Een privé retreat draagt er zorg voor dat er exclusieve aandacht en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling zonder de afleiding of de dynamiek van een groep. Een op maat gemaakt programma speciaal voor diegene die toe is aan volledige ontspanning en overgave.
Altijd in een prachtige, natuurlijke omgeving die bijdraagt aan groei, het resetten van oude gewoonten en het opbouwen van nieuwe perspectieven/ doeleinden.

Middelen kunnen zijn:

 • Bodywork (lichaamsgerichte therapie/massage).
 • Persoonlijk voedingsprogramma.
 • Coaching sessies.
 • Activiteiten in de natuur (bv. wandelen, paardrijden, suppen).

In overleg is (bijna) alles mogelijk. Ik begeleid je tijdens het gehele traject met uiteraard momenteel alleen voor jezelf.

Deze retreats zijn geschikt voor iedereen die:

 • een oplossing zoekt voor het doorbreken van negatieve gewoonten.
 • kampt met gezondheidsklachten.
 • persoonlijke ondersteuning nodig heeft op het gebied van lichamelijke, mentale, emotionele problemen/ obstakels.
 • behoefte heeft aan een volledig op maat gemaakte reis waarin het hele traject en NA traject word gefaciliteerd.

Over Personal Development

Van jongs af aan heb ik een voortdurende nieuwsgierigheid en verlangen gehad naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Wat maakt mij tot de persoon wie ik nu ben? Wat zijn mijn drijfveren, mijn angsten, mijn verlangens. Hoe zit het met nurture & nature? Wat betekent geluk en vrijheid voor mij? Hoe kan ik als individu de wereld een beetje mooier maken? Al deze vragen heb ik deels kunnen beantwoorden door levenservaring, werkervaring, studie, hard vallen en opstaan. Door openheid, kwetsbaarheid, humor en kracht te tonen. Maar ook door alleen te zijn en ( proberen) te accepteren waar ik nu ben.

Waar ik blij van word? Mensen verbinden. In welke vorm dan ook. Met zichzelf en met hun omgeving. Tenslotte begint de eerste stap toch bij jezelf?

Ik hoop je te ontmoeten, daar waar je ook bent.

Stacey Scipio Blüme